Skip to content

EN | NL

Billy’s Grote Avontuur

Billy en Lucy wonen al jaren gezellig samen met hun familie. Ze hebben al het zaad dat ze kunnen dromen, kleurrijke speeltjes in de kooi en alle aandacht die ze willen. Een heerlijk leventje dus, totdat op een dag de deur van de kooi open gaat en Billy besluit om op avontuur te gaan…

Billy’s Grote Avontuur is een samenwerkingsproject tussen 11 (aankomend) illustratoren en animatoren uit Nederland. In het boek komen hun uiteenlopende stijlen samen om een prachtig prentenboek te creëren voor kinderen van 0 tot 4.

Gelimiteerde editie, alleen te koop van 15 tot en met 30 november! In zowel Nederlands als Engels verkrijgbaar.

Haal hem nu

FYSIEK HARDCOVER BOEK

Het boek wordt voor 5 december opgestuurd en komt dan binnen 1-3 dagen binnen in Nederland.

DIGITAAL BOEK

PDF formaat. Je krijgt op 30 November een download link toegestuurd.

De makers

Hey, ik ben Yasmine! Ik ben 21 jaar en eerstejaars 2D-animatie student aan de HKU. Voorheen heb ik 1 jaar Illustratie gedaan.

Mijn lievelingsdieren zijn alle kleine knaagdieren zoals muisjes, ratten en gerbils!! Ik denk dat dit veel te maken heeft met de pop-up boeken van Muis waar ik vroeger vaak in keek, mijn favoriete was Het Huis Van Muis!! De tekenstijl van die boeken spreekt me nu nog steeds heel erg aan. Andere dieren die ik fascinerend vind zijn insecten en weekdieren.

Je kan mij vinden op Instagram en Twitter

Hoi ik ben Roxie Folkers, ik ben geboren op vierentwintig december 2001 en kom uit Duiven. Ik studeer 2D  Animatie op de HKU in Utrecht en hou me in mijn vrije tijd veel bezig met illustraties maken en haren verven. Mijn haar is momenteel nu een split van donker blauw en roze.

Mijn lievelingsdier is een kat, erg gewoontjes. Dus als ik een tweede favoriet had zou dat een zee otter zijn. Mijn favoriete kinderboek toen ik klein was heette: ‘’Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft.’’ Want, natuurlijk, poep grapjes. Ook was ik gek op ‘’Dikkie Dik’’ en ‘’Hennie de Heks’’.

Je kunt mij vinden op Instagram.

Mijn naam is Mirinne, al word ik vaak Mir of Mier genoemd. Ik kom uit Groningen en studeer  Illustratie aan de HKU in Utrecht. Het liefst zit ik de hele dag in mijn schetsboek, maar daarnaast vind  ik het leuk om auto te rijden en over het strand te lopen met blote voeten.

Vroeger vond ik het  geweldig als mijn moeder me voorlas uit poppennacht. Ik vind kookaburra’s leuk omdat ze zo lachen.  Kikkers vind ik ook heel cool, omdat ze grappige geluiden maken en kunnen springen. Ik heb ook een  zwak voor sprinkhanen, lieveheersbeestjes, zebra’s, konijnen en kraaien.

Je kunt mij vinden op instagram.

Mijn naam is Michiel Stender, ik ben 22 jaar en studeer animatie op de HKU :]

Mijn lievelingsdieren zijn kikkers, salamanders en alle soort amfibieen. Ook hou ik van kleine beestjes en insectjes.

Als kind waren mijn favorieten boeken Donald Duck, Geronimo Stilton en Het Leven van een Loser.

Je kunt me vinden op Instagram.

Mijn naam is Max Kuivenhoven. Ik ben illustratie student aan de hku en ik ben de organisator van dit hele ding. Billy de parkiet, de grote hoofdpersoon (vogel) waar dit verhaal over gaat is een van mijn parkietjes. Dat zijn dan ook mijn favoriete dieren (met zonparkieten. So pretty, but so loud). Toen ik klein was, was ik gek op jip en janneke en nu nog steeds. Een van mijn favoriete herinneringen aan de boeken van Jip en Janneke is het voorlezen aan mijn kleine broertje. Dit is nu al een aardige tijd geleden, maar daardoor heb ik nog altijd een kopie.

Je kunt me vinden op Instagram

Heyhoi! Mijn naam is Luca van der Vossen en ik kom uit 1999. Het is misschien een tikkie voor de hand liggend maar mijn lievelingsdier is een vos. Ik ben een student illustratie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, met een passie voor de kleine dingetjes in het leven waar we al snel overheen neigen te kijken, zoals een warm kopje thee en het gevoel van de zon op je gezicht. Mijn favoriete kinderboek is Le petit prince, ik heb nog ergens een exemplaar liggen die enkel nog bij elkaar gehouden wordt door een hele rol plakband, ik heb hem dus helemaal kapot gelezen als kind haha.

Mijn website en mijn instagram

Hé hallo! Leuk dat je dit leest! Bij deze, mijn naam is Jop Kraaijkamp. Ik ben een illustratie  student op de HKU (hoge kunstschool Utrecht). En ik hou van tekenen! Wat dan toevallig  weer goed van pas komt voor mijn opleiding. Ik ben enorm fan van geiten. En “raad eens  hoeveel ik van je hou” was als kind mijn favoriete kinderboek, deze las mijn vader altijd voor.  Op een lievelingskleur, schoenmaat en verdere interesses na heb ik ook een Instagram!  Hierop staan onder andere wat van de tekeningen die ik maak. EN deze kan je volgen! Vet  hè?

Je kunt hem hier vinden.

Hoi! Ik ben Isis en ik kom uit het Noord-Brabantse Boxtel. Ik heb de afgelopen twee jaar  illustratie aan de HKU gestudeerd en ga nu op avontuur in Gent. Ik hou enorm veel van  dieren, en natuur is dan ook de grootste inspiratiebron voor mijn werk. Ik vind vooral kikkers  en slakken geweldig. Ik had als kind veel lievelingsboeken, maar mijn grootste favoriet was  ‘De Mooiste Vis van de Zee’ van Marcus Pfister. Een vis met regenboog- en glitterschubben,  dat is toch leuk!

Je kunt me vinden op Instagram en Etsy

Yo:)

Mijn naam is Bram, ik ben 22 jaar en Studeer Animatie op de HKU.

Toen ik klein was, was ik gek op kinderboeken en sprookjes, maar ik dwong ook mijn moeder vaak een boek voor te lezen over het  Mesozoïcum (De dino tijd). Dit was natuurlijk echt totaal niet gericht op kinderen, laat staan vermoeide moeders… de dino plaatjes waren wel cool..

Ik heb niet echt een lievelingsdier aangezien alle dieren toppertjes zijn, maar als kind ging ik altijd kikkerspotten met mijn Opa en Oma. Sindsdien heb ik een fascinatie voor de blobvormige amfibieën. Ik bedoel  kom op, hun lifecycle is letterlijk een Pokémon evolutie..

Je kunt me vinden op Instagram

Hey! Mijn naam is Alicia en ik maak dingen :). Als kind was ik altijd aan het tekenen, naaien of aan het lezen (ik kon de The Pixie Hollow boeken nooit loslaten). Ik ben 21 en er is niet veel veranderd. Ik ben een nerd; ik hou van films, tv shows en niche topics zoals historische kostuums. Ik ben gefascineerd door de manier hoe mensen zich vroeger kleedde en kan daar voor uren over praten. Mijn familie en ik kijken samen met de honden ook Formula 1 races op zondag (I’m a big Norris fan) dus ik heb veel interesses. Ik wil later graag kunst maken, maar voor nu ben ik graag onderdeel van deze leuke samenwerking vol liefde. Veel plezier met lezen <3

Je kunt me vinden op Instagram

Beste lezers, mijn naam is Adelaide Eijkelboom en ik ben een student illustratie (heel veel tekenen) aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Als ik terugdenk aan mijn jeugd heb ik flink wat boeken verslonzen, van bijvoorbeeld Paul van Loon, of de oh-zo-befaamde hoe overleef ik-serie van Francine Oomen met de geweldige illustraties van Annet Schaap. Op jongere leeftijd heb ik veel ratjes gehad als huisdier of vlogen er vele vogelsoorten in de tuin van mijn moeder, waarvan ik álle namen van wist te benoemen. Houtduiven, tortelduiven, Merels.. Merel was overigs een tweede keuze als naam voor mij, als we toch in het vogel thema blijven. Tegenwoordig hebben we twee katten in huis: Buzuk en Molly, een senior mannetje en een jonge pittige dame.

Je kunt me vinden op Instagram.

Back To Top
Search